Velkommen

Dette er en blogg for Tanum-Rörviks vägsamfällighetsförening. Bloggen skal gi deg som bor i veien lettere tilgang til informasjon fra Styrelsen i föreningen.

søndag 16. desember 2012

Nytt om gång och cykelvägen


Kilde: Trafikverket.se

Curt Pellnor och Christer Svensson deltog på möten i Grebbestad den 11. december. Det var två möten. 

Möte 1, kl 16.00, avsåg hur man gör med gång och cykelväg 2013. Tanum kommun var värd för mötet.

Diskussion med de fastighetsägare som närvarande och oss från Rörviksvägens styrelse. Vi la fram alla de problem som finns med att man använt vår väg som gångväg under 2012; söndersparkade postlådor, ölburkar i soptunnor, fyllon som gått fel osv. Vi har dessutom konstaterat ett högre antal gående på vår bilväg under 2012.

Sammantaget så diskuterades olika lösningar inför framtiden, men man måste hitta en lösning för 2013 då sannolikt den nya vägen ej hinner bli klar. (Sannolikt blir det som 2012).

Grebbestad camping och berörda fastighetsägare meddelade efter diskussion att man kan acceptera en nödlösning för cykel och gångväg från campingen till Sporthopen 2013.

Förslag kommer sannolikt i februari 2013 från Tanum kommun.


Möte 2, kl 18.00, Trafikverket var värd för mötet.

Ungefär samma som möte 1. Information om hur man tänkt den nya GCvägen. Man hade i princip inte beaktat något som tidigare sagts utan lägger fram ett förslag som det sett ut enligt tidigare. GC exakt jämte väg 163, ingen stopp eller liknande vid vår överfartsväg. Inget beaktande av TanumStrands förslag om ändring som styrelsen tyckte var ok. (TanumStrand som är delägare i vägen, har förslag om att flytta vår infart för en bättre
trafiksäkerhet.)

Trafikverket la fram förslaget och en diskussion bröt ut. Flera tog upp hastighetsfrågan som mycket viktig. Vi la fram och påtalade de skrivelser som vi gjort tidigare.

Vi bestämde utanför mötet att styrelsen med Christer Svensson tillsammans med Sportshopen skall göra en överklagan hos berörd instans, vilket kommer att genomföras så fort som möjligt.

ooOoo

På Trafikverkets nettsider ligger det informasjon om hvordan planarbeidetskal gjennomføres.


Planarbeidet har nå nådd den fase hvor det skal utarbeides en arbeidsplan. På Trafikverkets sider ligger denne informasjonen. Arbeidet med arbeidsplanen pågår og beregnes bli klart under første kvatalet 2013. Beregnet byggestart er våren/sommeren 2013.

Les mer  her: 
http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Vag-163-gang--och-cykelvag-delen-RorviksvagenGrebbestad-camping/Dokument-for-vag-163-gang--och-cykelvag-delen-RorviksvagenGrebbestad-camping/?si=A1AD6F43935BE3A26B0580E47E59BD31&rid=303238858&sn=trafikverketse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.